Nyheter

YIT och Lemminkäinen går ihop

Kari Kauniskangas, CEO för YIT Corporation. Foto: YIT

De finska byggbolagen YIT och Lemminkäinen meddelar att de från och med 1 februari 2018  gått samman.
Företaget kommer att verka under YIT:s namn.

Det sammanslagna bolaget är Finlands största i sitt slag.
Företaget utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter och stadsområden. YIT är också specialiserade inom komplexa infrastruktur- och beläggningsprojekt.
Under 2016 var det nya YIT:s sammanslagna omsättning 3,4 miljarder EUR och sysselsatte omkring 10,000 medarbetare.

YIT är verksamma i 11 länder: Finland, Ryssland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Polen.
I Sverige har de funnits i över 30 år och de verksamma över hela landet inom infrastrukturprojekt med fokus på grund- och anläggning, tunnel- och berg samt beläggning. 

– Sammanslagningen är ett strategiskt viktigt steg för oss och skapar en tillväxtplattform som lägger grunden till att bli en av de ledande stadsutvecklarna på den Nordeuropeiska marknaden. Jag är övertygad om att fusionen skapar en aktör, vars aktiva utvecklingsarbete ytterligare stärker kundupplevelsen och företagets konkurrenskraft. Sammanslagningen skapar också nya karriärmöjligheter, till exempel i komplexa projekt som kombinerar infrastruktur, kommersiella fastigheter och bostadsutveckling, säger Kari Kauniskangas, CEO för YIT Corporation, i ett pressmeddelande.