Nyheter

YIT Sverige rekryterar ny regionchef

Mattias Sundqvist, YIT. Fotograf: Michael Renström

Mattias Sundqvist tillträder som regionchef Norr för YIT Sverige AB.

Mattias Sundqvist har framgångsrikt arbetat hos YIT och Lemminkäinen sedan 2016 och tar nu vid som regionchef i Norr för YIT Sverige AB. Mattias har gedigen erfarenhet av såväl större industriprojekt som egenutvecklade projekt vilket går väl i linje med YIT:s strategi.

Tidigare var Mattias Sundqvist anställd hos Peab Norrbotten innan han rekryterades av YIT där han har varit verksam i rollen som projektchef och arbetschef.

– YIT står inför en spännande tillväxtfas med fokus på egenutvecklade projekt. Min uppgift är att utifrån ett inriktat marknadsfokus analysera hur YIT på lång sikt kan utveckla sin verksamhet och hitta rätt i vilka projekt som ska prioriteras, säger Mattias Sundqvist, i ett pressmeddelande.

Trots rådande omständigheter karaktäriseras branschen för infrastruktur av en hög marknadstillväxt och YIT Sverige AB arbetar fortsatt med att expandera sin verksamhet.

– Vi ser en stor potential i att utveckla vår verksamhet i Norra Sverige. Detta kräver gedigna experter inom området och vi är därför mycket tacksamma att få chansen att utse Mattias Sundqvist till ny regionchef, säger Lars Stendius, VD för YIT Sverige AB.