Yrkes SM – Svensk mästare i måleri

Yrkes SM – Svensk mästare i måleri
Tio talangfulla tjejer har i dagarna tre gjort upp om titeln Sveriges bästa målare under Yrkes-SM på Malmömässan. Efter en rafflande final står det nu klart att Nathalie Henningsson, 18 år från Ingelsta som går på Kungsmadskolan i Växjö vann SM i måleri 2
Tio talangfulla tjejer har i dagarna tre gjort upp om titeln Sveriges bästa målare under Yrkes-SM på Malmömässan. Efter en rafflande final står det nu klart att Nathalie Henningsson, 18 år från Ingelsta som går på Kungsmadskolan i Växjö vann SM i måleri 2012. Johanna Wigert, 19 år från Herrljunga och Sofie Lindgren, 17 år från Krokom knep en andra- respektive tredjeplacering.

Sammanlagt har cirka 40 unga målartalanger visat upp sina färdigheter under fem tuffa kvaltävlingar i Umeå, Göteborg, Helsingborg, Nyköping och Stockholm. De två bästa målarna från varje kvaltävling har kämpat mot varandra i SM-finalen som nu är avgjord. Måleri-SM arrangeras av Måleribranschens Yrkesnämnd och är öppen för den som går en yrkesutbildning med inriktning mot målare eller arbetar som lärling på ett måleriföretag och är under 22 år.

– Det har varit fantastiskt roligt att följa dessa duktiga tjejer från kvaltävlingarna hela vägen till SM-finalen. Tjejerna har hållit en hög nivå rakt igenom och har verkligen visat prov på både teknisk skicklighet och kreativitet under tävlingen, säger Jonas Fornelius, projektledare för Måleri-SM på Måleribranschens Yrkesnämnd.

De tre medaljörerna från SM-finalen kommer under hösten att göra upp om vem som får representera Sverige i Måleri-VM som genomförs under Yrkes-VM i tyska Leipzig 2-7 juli 2013.

Relaterade artiklar

Han blir ny chef för samhällsutformning på WSP
Heidelberg Materials rekryterar hållbarhetschef från Betongindustri
MVB utser två nya arbetschefer
Han blir ny projektutvecklingschef på Einar Mattsson