Nyheter

Ytterligare en brottsmisstänkt i SFV-härvan

Fem personer har delgivits misstanke om brott i "SFV-härvan" där renoveringarna av Rosersbergs slott granskats. Foto: Anna Sjöstöm

En person hos en leverantör till Statens fastighetsverk har delgivits misstanke om grovt givande av muta och medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott. 
Fem personer har nu delgivits misstanke om brott i ärendet om Statens fastighetsverk, SVF. Det handlar om tre personer på SFV samt hustrun till de huvudmisstänkte  före detta fastighetschefen. Personerna är misstänkta för korruptionsbrott och/eller trolöshetsbrott.

Även en person hos en leverantör till Statens fastighetsverk är nu misstänkt för grovt givande av muta och medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på onsdagen.

Under onsdagen gjorde polisen tillslag som ledde till att en person som är anställd hos en leverantör till Statens fastighetsverk delgivits misstanke och förhörts.

På en presskonferens i Stockholms tingsrätt förra veckan sa åklagare Katarina Stenström Ros att totalt sex personer är misstänkta i korruptionshärvan, varav två stycken utanför myndigheten.

Under torsdagen framkom att ytterligare en före detta högt uppsatt chef misstänks för inblandning i muthärvan kring SFV, enligt TV4 Nyheterna.  Den före detta chefen har bland annat skaffat en lägenhet åt sin dotter genom ett av byggbolagen, som haft uppdrag för SFV, och som utreds. Byggbolaget ska även ha uppfört ett fritidshus åt chefen i Blekinge. Den före detta chefen ska även själv ha haft en bostad på slottsområdet.