Nyheter

Ytterligare en leverantör till SFV brottsmisstänkt

Åklagare Katarina Stenström Ros. Foto: Susanne Bengtsson

En person hos en leverantör till Statens fastighetsverk har delgivits misstanke om grovt givande av muta och medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott. Därmed är sex personer delgivna misstanke, meddelar Åklagarmyndigheten.

Under torsdagen den 9 februari förhördes personen och delgavs misstanke.

Sedan tidigare är fem personer delgivna misstanke i ärendet. I slutet av januari delgavs tre personer som är eller har varit anställda på Statens fastighetsverk, samt en anhörig, misstanke om korruptionsbrott och/eller trolöshetsbrott. En femte person delgavs misstanke den 1 februari för grovt givande av muta och medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott. Den personen är anställd hos en leverantör till Statens fastighetsverk.

Därmed är sex personer delgivna misstanke i ärendet, men ingen är frihetsberövad. De två senaste personerna som delgivits misstanke är anställda hos två olika leverantörer till Statens fastighetsverk.

De misstänkta

  • En fd fastighetschef på SFV är misstänkt för mutbrott, grovt tagande av muta samt trolöshet mot huvudman.
  • Hustrun till den fd fastighetschefen misstänks för medhjälp till trolöshet mot huvudman.
  • Generaldirektören för SFV, Björn Anderson misstänks för trolöshet mot huvudman. Björn Anderson tillträdde som generaldirektör för Statens fastighetsverk 2014.
  • En fastighetsdirektör på SFV misstänks för trolöshet mot huvudman.
  • En person hos en leverantör till Statens fastighetsverk har delgivits misstanke om grovt givande av muta och medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott.  
  • Den 10 februari meddelade Åklagarmyndigheten att ytterligare en  person hos en leverantör till Statens fastighetsverk har delgivits misstanke om grovt givande av muta och medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott.