Nyheter

Zengun AB förvärvar byggföretag i Stockholm

Zengun AB förvärvar RA Bygg, Roland Anderssons Bygg Aktiebolag.
RA Bygg har cirka 50 anställda och bedriver sin verksamhet i Stockholm.

– Förvärvet av RA Bygg, passar väl in i vår strategi att skapa lönsam tillväxt med hjälp av tjänster inom byggservice. I och med förvärvet stärker vi vår position i Stockholm och breddar vårt erbjudande, säger Zenguns vd och koncernchef Ulf Jonsson i ett pressmeddelande. 

RA BYGG bedriver sin verksamhet i Stockholm med fokus på mindre entreprenader/byggservice, företrädesvis inom offentlig sektor.
Försäljningen uppgår till cirka 250 miljoner kronor och antalet anställda är cirka 50.

– Att vi kan ta det här steget visar att Zengun är finansiellt starkt. Genom förvärvet öppnas nya möjligheter att utvinna skalfördelar i organisationen och för att ytterligare stärka marknadspositionen i Stockholm, säger Ulf Jonsson.

Zengun har genom förvärvet för avsikt att utveckla segmentet byggservice genom att skapa ett nytt affärsområde. Fokus kommer att vara mindre entreprenader, byggservice samt att erbjuda en effektiv och snabbfotad eftermarknadsorganisation.

– Våra företag kompletterar varandra mycket väl. Jag ser fram mot att utveckla RA Bygg inom Zengunkoncernen, säger Stefan Andersson vd för RA Bygg.

Övertagandet sker efter konkurrensmyndighetens godkännande.