Nyheter

Zlatan skyldig byggbolag <br></br> 8 miljoner

Över 8 miljoner kronor. Så mycket är fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic skyldig byggbolaget ARX Bygg i Malmö. Konkursförvaltaren ska ta ställning till om skulden ska krävas in.

Tidigare har det ryktats att skulden till ARX Bygg skulle vara cirka 5 miljoner kronor. Men den nyligen inlämnade konkursbouppteckningen till Malmö tingsrätt avslöjar att fotbollspelarens skuld är större. Konkursförvaltarens lista på kundfordringar innehåller 22 privatpersoner och företag. Sammanlagt finns fordringar på 13,6 miljoner kronor. Av dessa är Zlatan Ibrahimovic skyldig merparten, 8 053 082 kronor.

Men under fotbollstjärnans namn står ordet ”tvistig”. Tvisten mellan Interspelaren och ARX Bygg handlar om att byggbolagets renovering av fotbollsspelarens hus i Malmö blivit försenad. När det stod klart att renoveringen inte skulle bli klar i tid vägrade Zlatan att betala en faktura på över 8 miljoner kronor till byggbolaget som nyligen gick i konkurs.

Tidigare har Peter Thörnwall, konkursförvaltare för ARX Bygg, sagt till Byggvärlden att avtalet mellan fotbollsspelaren och ARX Bygg är uppsagt och att han ska undersöka om pengarna ska krävas in.

— Generellt sett är det så att om bolaget bedömer att det har en fordran och jag bedömer att det är korrekt så kommer vi att inleda en process för att få in den, säger han.

ARX Bygg har enligt konkursbouppteckningen skulder på 40 miljoner kronor. Om kundfordringarna på 13 miljoner kronor kan krävas in sjunker skulden med den summan.