Nyheter

Züblin Scandinavia anställer ny operativ chef

Gustav Oscarsson.

Gustav Oscarsson blir ny operativ chef på Züblin Scandinavia AB. Han kommer närmast från rollen som vd på Bro & Väg Mälardalen AB. 

Gustav Oscarsson har arbetat inom byggbranschen i över 20 år. Han kommer närmast från Bro & Väg Mälardalen AB där han har haft rollen som VD. Han har tidigare även arbetat som regionchef på Svevia AB och haft flera roller hos Strabag-koncernen i Sverige. Han tillträder sin nya tjänst under 2021. 

– Gustav Oscarsson blir en nyckelspelare i vårt redan starka team. Jag är väldigt glad över att få hälsa honom välkommen till företaget, säger Christoph Haidenthaller, vd för Züblin Scandinavia, i ett pressmeddelande. 

– Jag är glad och tacksam över att få förtroendet att vara med och forma framtiden för Züblin. Det känns mycket inspirerande att i denna nya roll, och tillsammans med alla medarbetare, skapa de rätta förutsättningarna för god lönsamhet i våra projekt, säger Gustav Oscarsson. 

Züblin Scandinavia har varit med och byggt flera miljardprojekt i Sverige, som Marieholmstunneln i Göteborg och Söderströmstunneln i centrala Stockholm. Rekryteringen av Gustav Oscarsson sker som ett led i företagets regionalisering, där man, i tillägg till den nuvarande projektportföljen, även ska fokusera på lokala marknader i regionerna Göteborg, Stockholm och Sundsvall. 

– Vårt fokus just nu är på vår kärnverksamhet: Grundläggning. Jag är säker på att Gustav Oscarsson kan bidra mycket på vår gemensamma resa framåt, säger Christoph Haidenthaller.
 
Züblin Scandinavia AB, som är en del av Strabag ,har funnits i Sverige sedan 2005 och har kontor i Stockholm, Göteborg och Sundsvall.