Nyheter

ÅF:s förvärv – en satsning på digitalisering

ÅF förvärvar design- och user experiencebyrån inUse.
Med förvärvet blir ÅF Sveriges största aktör inom service design och user experience och får en omsättning på drygt 200 MSEK.
Förvärvet är ett led i ÅFs strategiska satsning på digitalisering och design.

ÅF har en stark bas inom arkitektur, landskapsarkitektur, ljus- och industridesign och blir nu även Sveriges största aktör inom service design och user experience.
Efter förvärvet av inUse har ÅF totalt cirka 600 medarbetare inom design och arkitektur.

– Användarupplevelse och samspelet mellan människor och teknik blir allt viktigare, bland annat i utvecklingen av smarta städer och digitalisering av industrin. Marknaden är snabbt växande. Genom att kombinera ÅFs kompetens inom industri och infrastruktur med inUse expertis i service design och user experience skapar vi ett unikt erbjudande, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för ÅF, i ett pressmeddelande. 

inUse behåller sitt namn och varumärke och bildar tillsammans med ÅF:s verksamhet inom design ett nytt affärsområde inom ÅF: s division Technology, division Digital Solutions, från 1 januari 2018.

– Tillsammans med ÅF kommer vi kunna erbjuda våra kunder ett bredare och mer komplett utbud av lösningar och tjänster. För våra medarbetare innebär det också möjlighet att jobba i fler intressanta projekt som spänner brett, säger Kjell Persson, vd på inUse.

inUse har 100 medarbetare baserade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Denver, USA. Företaget har en årlig omsättning på cirka 90 MSEK. inUse konsolideras av ÅF från och med november månad 2017.