Nyheter

AIK:s dröm – ny arena till Storstockholm

Två jättearenor byggs just nu i Stockholm. Samtidigt funderar AIK på en helt egen arena.

— Vi har en arbetsgrupp som jobbar på detta, men det är väldigt långt kvar innan något eventuellt beslut, säger Göran Lööv, AIK: s föreningsordförande.

Nya Nationalarenan i Solna och Stockholmsarenan vid Globen. I Stockholmstrakten pågår två bygget av två jättearenor som ska stå klara inom några år. Samtidigt pågår nu ett febrilt arbete med att bestämma var Stockholmslagen AIK och Djurgården ska hålla till.

— I den bästa av världar så hade nog de flesta av medlemmarna velat stanna kvar på vår nuvarande hemmaarena Råsunda, om arenan kunnat rustas upp. Men nu går det inte. Råsunda ska rivas ungefär samtidigt som de nya idrottsanläggningarna står klara. Därför för vi nu en dialog med respektive arenabolag för att se var vi kan hålla hus, säger Göran Lööv.

Samtidigt har AIK en arbetsgrupp som tittar på möjligheten att bygga en egen arena.

— Om Nationalarenan eller Stockholmsarenan blir vår hemmaarena så blir vi samtidigt en del av en större verksamhet. Med en egen arena får vi en större möjlighet att tjäna pengar. Därmed inte sagt att en egen arena är en lösning på allt, säger Göran Lööv.

Under måndagen framkom det uppgifter i media om att det finns konkreta planer på en ny arena i Sundbyberg som AIK ska lansera inom några veckor.

— Det stämmer inte. Vad vi har är en arbetsgrupp som haft möten och pratat om detta, säger han.

I oktober är det tänkt att AIK ska bestämma sig för om man väljer Nationalarenan eller Stockholmsarenan som ny hemmaarena.