Nyheter

Arcona bygger biopalats i Uppsala

Biopalatset byggs på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala.

Arcona har fått i uppdrag av Uppsala Akademiförvaltning att bygga ett biopalats för Filmstaden med 13 salonger. Kontraktsvolymen uppgår till 330 miljoner kronor. 

Biopalatset ska byggas i en helt ny byggnad på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala och omfattar lokaler om 7700 kvadratmeter. I projektet ingår även iordningställande av verksamhetslokaler och restauranger samt renovering av det underliggande garaget i två plan. Projektet, som är en totalentreprenad i samverkan, startar nu i juni och beräknas vara helt färdigbyggt i februari 2024.  

– För oss på Uppsala Akademiförvaltning känns det extra roligt att kunna bidra till ett levande centrum i Uppsala. Nya Filmstaden kommer bli en efterlängtad mötesplats för uppsalaborna och alla filmälskare. Valet föll på Arcona tack vare deras långa erfarenhet och kompetens av projekt med den här komplexiteten, säger Kent Berg, vd på Uppsala Akademiförvaltning.

Per Almgren är affärschef på Arcona.
– Det ska bli väldigt roligt att få fortsätta utveckla centrala Uppsala. Det är mycket hedrande att Uppsala Akademiförvaltning valt Arcona som partner och det är ett viktigt projekt för oss i vår fortsatta satsning i Uppsala.