Bolag

Bildar nytt bostadsutvecklingsbolag i Göteborg

Anders Johansson, vd på Scil. Foto: Scil.

Erik Selin Fastigheter, Tommy Byggare och bostadsutvecklingsbolaget Scil går samman och bildar…Scil AB.
– Som bolag har vi samarbetat i flera projekt tidigare, säger vd:n Anders Johansson.

Samtliga tre bolag är Göteborgsbaserade.

Vi kompletterar varandra väl. Jag är mycket glad över det nya samarbetet och den utökade kompetens som våra kunder nu får tillgång till, säger Anders Johansson, vd på Scil AB.

Den nya konstellationen gör att Scil, enligt pressmeddelandet, kan ta sig an fler och större projekt med hög komplexitet, där såväl ekonomisk uthållighet som avancerad kompetens inom byggande krävs.

– Jag uppskattar Tommy Byggare då de levererar fina projekt med hög kvalitet. Med Erik Selin Fastigheter ombord får vi en stabil och erfaren samarbetspartner som möjliggör större visioner och ytterligare genomförandekraft. Tillsammans med det ursprungliga Scil AB:s gedigna erfarenhet inom bostadsutveckling bildar vi ett fantastiskt team, säger Anders Johansson.

I och med affären kan Scil AB, enligt pressmeddelandet, öka takten i sin ambition att utveckla bostäder, kvarter och platser som ger människor livskvalitet idag och i framtiden. Det innebär också att bolaget får möjlighet att etablera sig på nya marknader och på sikt inom nya segment. Bostäderna ska ligga på tillväxtorter och kan vara såväl flerbostadshus och radhus som småhus i olika typer av upplåtelseformer såsom ägande-, bostads- och hyresrätter.