Karriär

Bjerking rekryterar två geotekniker

Daniel Albing och Joakim Wallgren.
Daniel Albing och Joakim Wallgren. Foto: Bjerking

Bjerking rekryterar två nya geotekniker, Daniel Albing och Joakim Wallgren, som därmed utökar kompetensen på järnvägsenheten vid Bjerkings nyöppnade kontor i Luleå.

Bjerkings nya kontor växer och nu finns två nya konsulter på plats på järnvägsenheten i Luleå. Det är Daniel Albing, erfaren geotekniker med examen från Luleå tekniska universitet som bland annat arbetat på Tyréns, Sweco och Golder.

Efter några år som projektledare på Luleå kommun och Lumire (Lueå Miljöresurs) längtade Daniel Albing tillbaka till geotekniken.

– Jag ville ju tillbaka till geotekniken, dessutom lockade formatet på Bjerking. Företaget är inte jättestort, det är medarbetarägt och med en familjär prägel. Samtidigt är Bjerking så breda att jag har möjlighet att arbeta tillsammans med flera olika teknikområden internt, inte bara geoteknik.

Lockades av delägarskap

Bjerking lyckades även rekrytera ytterligare en geotekniker, Joakim Wallgren, med rötterna i Karlstad. Han studerade på Chalmers för att därefter börja arbeta på WSP i Göteborg.

Han gick sedan vidare till Norconsult och Orbicon innan han kom till Tyréns i Luleå.

– Att arbeta i ett medarbetarägt företag ger en helt annan känsla, berättar Joakim. Det är dessutom spännande att få vara med från början här i Luleå när vi ska bygga upp kontoret och enheten från början. Jag har fått positiva intryck redan från start. Det finns mycket bra kompetens inom företaget och har vi inte kompetenserna här i Luleå kan vi låna dem från Uppsala och Stockholm, säger Joakim Wallgren.

logo
Anna Sjöström