Bolag

Blir ny ekonomichef för Wästbygg Gruppen

Jessica Gårdsmo, ny CFO för Wästbygg Gruppen. Foto: Wästbygg Gruppen

Nyligen blev det klart att Jonas Jönehall lämnar rollen som CFO och tar över som koncernchef för Wästbygg Gruppen. Nu är det klart att det blir Jessica Gårdsmo som tar över efter Jönehall. Hon går även in i koncernledningen.

Jessica Gårdmo är i dag ekonomichef för Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor. Hon har tidigare arbetetat på bland annat Platzer Fastigheter, som redovisningschef, samt på PwC.

– Det känns helt rätt att erbjuda Jessica rollen som ny CFO. Hon har en god kännedom om vårt bolag och vår bransch, en gedigen erfarenhet inom ekonomi och är dessutom utrustad med de personliga egenskaper som krävs för rollen, såsom ett starkt driv och goda ledaregenskaper. Att vi har så bra kandidater internt är verkligen en styrka för Wästbygg Gruppen som bolag och lovar gott inför framtiden, säger Jonas Jönehall.

– Jag trivs väldigt bra på bolaget och ser fram emot att i min nya roll fortsätta utveckla vår ekonomifunktion och koncern tillsammans med Jonas och resten av teamet. Som medarbetare känner jag mig extra stolt över att få vara del av ett bolag som vill gå i framkanten med det ekonomiska hållbarhetsarbetet. Vi har ju exempelvis vårt gröna ramverk som möjliggör en grön märkning av både aktie-och skuldinstrument, säger Jessica Gårdmo.

Jessica tillträder rollen som CFO för Wästbygg Gruppen och som ny medlem i koncernledningen den 6 maj.