Nyheter

Botrygg bygger nytt landmärke i Tyresö

Illustration: Semrén & Månson

Det är Botrygg och Semrén & Månsson som vunnit markanvisningstävlingen om att få bygga det nya landmärket i Norra Tyresö centrum.

Det vinnande förslaget, innehållande bostäder och lokaler.

– Vi är mycket glada över att få vara delaktiga i omvandlingen av Norra Tyresö centrum. Vi ser stor potential i kommunen och ser positivt på deras framåtanda och visioner, säger Adam Cocozza, vd på Botrygg, i ett pressmeddelande. 

Tyresö kommun beskriver utbyggnaden av Norra Tyresö Centrum som ett stort, viktigt och spännande steg mot visionen att Tyresö år 2030 ska vara Stockholmsregionens mest attraktiva kommun med 50 000 invånare.

Den markanvisningstävling som utlystes i somras gällde etapp ett av nybyggnationen och inkluderade två kvarter med mindre flerbostadshus samt ett kvarter med ett höghus på sexton våningar.
Sammanlagt lämnades 19 förslag in.

Det vinnande förslaetg består av en byggnad innehållande 119 lägenheter, i huvudsak sm,å yteffektiva lägenheter, 1-3 rum och kök, samt lokaler på bottenplan.

– Otroligt kul att få fortsätta med detta projekt, säger Lina Wågström på Semrén & Månsson. Platsens oregelbundna geometri utmanade oss till att hitta en formstark volym – en byggnad med tydlig identitet som blir en viktig del av Tyresös framtida centrum.

Byggstart för Norra Tyresö centrum planeras till 2016/2017.