Nyheter

Bravida utökar i Skåne

Bravidas Anders Ahlquist och Mats Karlsson på varsin kant skakar hand med bröderna Lars och Anders Nilsson vid signeringen. Foto: Bravida

Bravida förvärvar Nilssons Elekstriska AB i Kristianstad.

Nilssons Elektriska erbjuder främst elinstallationer och tillhörande serviceuppdrag, men verksamheten inkluderar även vitvaror, tvättutrustning samt larm och passage.
Bland kunderna finns lokala fastighetsägare, byggföretag, industrier och handel.

– Genom förvärvet förstärker vi vår marknadsposition i Kristianstad och nordöstra Skåne, säger Anders Ahlquist, divisionschef Bravida division Syd, i ett pressmeddelande. 

Nilssons Elektriska är ett familjeföretag som under de trettio senaste åren har drivits av grundarens söner.
– Det är nu dags för nästa steg i utvecklingen av bolaget. Vi har byggt vår verksamhet på långsiktiga relationer och därför var det viktigt för oss att sälja till ett företag som delar våra värderingar, säger Lars Nilsson, vd för Nilssons Elektriska.

Mats Karlsson, regionchef Bravida Prenad, är glad för tillskottet.
– Det känns fantastiskt att få förtroendet att förvalta och vidareutveckla denna anrika verksamhet. Nilssons Elektriska har verkat sedan 1949 och har ett mycket starkt renommé på orten. Detta blir ett värdefullt tillskott i vår region och det ger oss nya möjligheter, säger Mats Karlsson.

Bravida tillträder som ägare 1 november 2016.