Nyheter

Business Arena hade fokus på byggande

Nacka kommun hade börjat gräva inför T-banans nya sträckning. Foto: Jenny Marcuson

Det var många som ville synas på fastighetsbranschens stora mötesplats Business Arena Stockholm.
Nacka kommun vann utmärkelsen Årets Monter.

Nacka kommun hade nästan T-banan framme i sin monter.
De hade klistrat en bild av ett hål i golvet som visade hur nära arbetet är med den utökade tunnelbanesträckningen av den blå linjen från Kungsträdgården till Nacka C.
Ännu ett hål hade ”grävts upp” vid entrén.
– Vi får tre nya tunnelbanestationer i Nacka via Hammarby Sjöstad. Det ger möjlighet till fler bostäder och kontor, säger Birgitta Strömbäck på Nacka Kommun, vars monter utsågs till Årets Monter på Business Arena Stockholm den 16-17 september.

I loungen Mötesplats Stockholm presenterade Anton Västberg, projektledare på Stadsledningskontoret de nya tunnelbanesträckningarna och vad de kan innebära.
Johan Castwall, vd Stockholms Hamnar, visade hur man genom nyomvandling ska frigöra mark för byggande i centrala Stockholm.
– Vi bygger i Kapellskär, Värtan och nya godshamnen Stockholm Norvik, vilket kommer att bereda plats för både bostäder och kontor.

Under dagarna sammanfattades också vad som sades på Business Arena i Malmö, Göteborg, Umeå och Almedalen.

– I Göteborg har vi äntligen kommit i gång med flera byggprojekt, men det finns en viss oro över både visionen om den blandade staden och de kommande infrastruktursatsningarna. Det finns en stor risk för flaskhals när allt ska byggas på samma gång, säger Kristina Pettersson-Post, regionchef Göteborg på Vasakronan.