Nyheter

Byggcheferna debuterar på Pride

För första gången deltar Byggcheferna, branschföreningen för ledare i samhällsbyggnad, i Pride Stockholm. På torsdag 1 augusti pratar Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel i Pride House på ett seminarium arrangerat av RFSL. 
– Alla i ledande position kan göra stor skillnad och visa att byggbranschen är för alla.

Unga väljer bort att arbeta i byggbranschen på grund av machokulturen. Vad behöver vi göra för att få branschen att bli ett självklart yrkesval för hbtq-personer? Det är frågan i fokus när Kajsa Hessel och tre andra branschrepresentanter samlas för att diskutera hbtq-personers inkludering i byggbranschen.  

– Byggcheferna strävar efter en byggbransch där alla är lika välkomna. Inte i första hand av välvilja, utan för att det faktiskt är helt nödvändigt, säger Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna.  

Tidigare undersökningar bland Byggchefernas medlemmar visar att nästan varannan chef upplever fördomar mot homosexualitet i branschen. Lika många tror att företagen tappar kompetens på grund av en machokultur.  

– Alla i ledande position kan göra stor skillnad och visa att byggbranschen är för alla. Därför deltar vi i år i Pride, säger Kajsa Hessel.  
Stockholm Pride äger rum från fredag 29 juli till söndag 3 augusti.

Fakta om seminariet

Rubrik: Vi behövs i byggbranschen

Tid och plats: torsdag 1 augusti kl 14 – 14.45 på Pride House, Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98

Arrangör: RFSL

Paneldeltagare: Monica Westerberg, mångfaldschef Skanska, Maria Hernroth, hållbarhetschef Peab, Ays Alayat, ordförande i Kvinnors byggforum och Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna

Moderator: Carlos Diaz, utbildare RFSL