Bolag

Byggdialog växlar upp och rekryterar

Emma Björkenstam och Jonas Hesselroth blir nya områdeschefer. Foto: Byggdialog

Byggdialog rekryterar två nya områdeschefer – Jonas Hesselroth och Emma Björkenstam.
– En strategiskt viktig satsning för oss, säger vd Michael Sundhäll.

Jonas Hesselroth blir ansvarig för marknadssegmentet tekniska anläggningar och industri och Emma Björkenstam blir områdeschef för norra Sverige.

– Jag är väldigt glad att Jonas och Emma är med på vår resa. Det är en strategiskt viktig satsning för oss och kommer innebära en snabbare expansion och spridning av samverkansformen partnering inom de här två områdena, med två riktigt kompetenta och drivna människor i täten, säger Michael Sundhäll.

Emma Björkenstam kommer senast från Gavlefastigheter där hon haft rollen som byggchef och teknisk beställarkompetens och ansvarat för projekt, inköp och industridoktorander.

– Som områdeschef för norra Sverige kommer jag jobba för att utveckla företagets marknadsområde och etablera Byggdialog på nya orter. Byggdialog har en god värdegrund och en affärsidé som ligger nära mitt eget sätt att tänka där fokus är att alla involverade i ett byggprojekt ska få mest ”pang för pengarna”. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor få bidra till att bygga Sverige i samverkan, och skapa möjligheter som vi alla kan vara stolta över, säger hon.

Jonas Hesselroth har tidigare bland annat ansvarat för flera stora, komplexa industri- och anläggningsprojekt i ledande befattningar. Sedan några år tillbaka har han jobbat som projektchef i Byggdialog men tar nu steget upp som områdeschef.

– Tekniska anläggningar och industrier är ett segment som funnits i företaget länge, men nu lägger vi in en högre växel och satsar stort på den här typen av byggnationer och det känns både kul och spännande att få utveckla det här området i Byggdialog. Hållbarhetsaspekten kommer vara central, och jag ser fram emot att tillsammans med våra kunder driva utvecklingen framåt och bygga anläggningar som på riktigt är hållbara för både människor, miljön och samhällsekonomin, säger han.