Nyheter

Byggstart för forskningscentrum

I slutet av förra veckan sattes spaden i backen för en av landets större investeringar i jordbruksforskning. 300 miljoner kronor beräknas bygget av Sveriges lantbruksuniversitets, SLU, nya anläggning kosta.

Det är dessutom bara en av fyra större byggprojekt som ska genomföras för SLU:s räkning under de närmsta åren. Sammanlagt investeras drygt två miljarder kronor i fyra byggprojekt: forskningscentrumet för lantbrukets djur samt ett mark-vatten-miljöcentrum, ett biocentrum samt ett veterinär- och husdjurscentrum byggas.

På torsdagen satte jordbruksminister Eskil Erlandsson spaden i backen för Lövsta forskningscentrum för lantbrukets djur. Stallar för svin, nöt och fjäderfän beräknas stå klara hösten 2010.

— SLU är ett nationellt resurscentrum för forskning och utbildning kring våra husdjur. I takt med att allt fler av studenterna på djurutbildningarna inte tidigare haft nära kontakt med lantbrukets djur blir det allt viktigare att också kunna ge dem praktiska färdigheter kring hur man hanterar och umgås med dessa djur, säger Arvid Uggla, dekanus på fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap, i ett pressmeddelande.