Nyheter

Byggstart för Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad

The Point kommer att inrymma cirka 20 000 kvadratmeter kontorslokaler och i bottenvåningarna kommer det att finnas butik, lobby och gemensam lounge.

Peabs dotterbolag Annehem står bakom utvecklingen av projektet Point Hyllie där den 29 våningar höga kontorsbyggnaden The Point utgör den fjärde och sista etappen. Med sina mäktiga 110 meter blir det den högsta kontorsbyggnaden i Öresundsregionen och kommer att synas på mils avstånd.

Annehem kommer att ansvara för genomförandet av projektet inklusive uthyrningen av kontorslokalerna. Byggentreprenaden har handlats upp av Peab Sverige AB. 

– Hyllie är idag en mycket expansiv stadsdel i Malmö, vars attraktivitet bara blir större och större tack vare de unika förutsättningarna avseende kommunikationer och satsningen på att bygga en hållbar stadsdel. The Point ligger på det allra bästa läget, på torget precis intill citytunnelstationen, och kommer att bli ett spektakulärt landmärke med internationell prägel. I byggnaden kommer våra kunder att kunna profilera sig och sin verksamhet på ett unikt sätt, säger Pia Andersson, vd på Annehem. 

The Point kommer att inrymma cirka 20 000 kvadratmeter kontorslokaler och i bottenvåningarna kommer det att finnas butik, lobby och gemensam lounge. Direkt access in till Quality Hotel View med sin fullfjädrade konferensanläggning och restaurang blir en stor tillgång för de kommande hyresgästerna i The Point. 

Byggstart sker i april 2017 och första inflyttning beräknas ske i slutet av 2019. 

Point Hyllie Holding AB ägs till lika delar av Peab och Volito. Förutom projektet The Point, äger detta bolag även Quality Hotel View (Point Hyllies tredje etapp) som invigdes i början av 2016.

Jenny Marcuson Fors