Nyheter

Byggstart för Rönnebadet

Så här kommer det nya badhuset att se ut. Bild: ÅWL Arkitekter

Nu har första spadtaget tagits för nya badhuset Rönnebadet i Ängelholm.
ÅWL Arkitekter har ritat huset, som byggs av Peab på uppdrag av KunskapsPorten och Ängelholms kommun. Badhuset är planerat att stå färdigt hösten 2016.

ÅWL Arkitekter fick i uppdrag att rita Rönnebadet efter att tillsammans med KunskapsPorten ha vunnit en upphandling för tre år sedan. Det som avgjorde upphandlingen var framför allt den yttre och inre gestaltningen såväl som kvalitet och ändamålsenlighet i baddelarna av byggnaden.

– Vi har haft ambitionen att utgå från omgivningen och passa in i miljön vid Rönne å, där huset ligger. Där finns mycket grönska och då passar det bra med en exteriör i naturmaterial som träribbor och glas, säger Malin Pappila, som tillsammans med Bertil Molin är ansvariga arkitekter på ÅWL.

Nya Rönnebadet kommer innehålla en stor bassäng för elittävlingar i simning och vattenpolo, ett lekbad med vattenrutschbanor, spa- och gymavdelningar med utsikt över ån och två mindre bassänger för undervisning och rehab. På taket kommer det finnas ett soldäck, och det blir även ett café med uteservering. Badet byggs centralt i Ängelholm, och en ny cykelbro vid huset kommer ge närhet till centrum.

– Vi har utformat badhuset för att skapa en öppenhet mot ån och parken bredvid, till exempel genom generösa glasytor mot ån. I spaavdelningen kommer det också bli en så kallad infinity pool där man ska få en känsla av att kunna simma ut mot grönskan, berättar Malin Pappila, i ett pressmeddelande.