Nyheter

Byggstart för The Edge i Hyllie

Inomhusmiljön i The Edge blir sober med ett naturligt lugn. 3D-bild av Comotion.

Midroc byggstartar nu The Edge i Hyllie, Malmö. Kontorsbyggnaden blir tio våningar hög med fasader i stål och glas. Inflyttning är beräknad till december 2019. It-företaget AddPro har tecknat avtal för de två översta våningsplanen.

Det nya kontorshuset uppförs intill Malmömässan, i direkt anslutning till Hyllies norra infart. Det blir en tio våningar hög ikonbyggnad, vars fasader i glas och stål förstärker den strykjärnsformade designen. Huset rymmer 400 arbetsplatser, varav många med utsikt över Öresund. Bottenplan kommer att nyttjas för mötes- och restaurangverksamhet, och taket förses med en generös takterrass för hyresgäster och besökare.
– Vi vill skapa optimala förutsättningar för våra kunders utveckling, där både medarbetare och verksamheter kan växa, säger Maria Ekström, affärschef i Midroc. Inomhusmiljön blir sober med ett naturligt lugn, och kommer att karakteriseras av rymd och ljus i syfte att stimulera och vitalisera vardagen för hyresgästernas medarbetare.

AddPro har tecknat ett hyresavtal på totalt 1 356 kvadratmeter med option på ytterligare 190 kvadratmeter, och inflyttning kommer ske i december 2019.

– AddPro växer kraftigt i Malmö och i övriga Sverige och vi söker hela tiden efter lösningar som bidrar till vår tillväxt och expansion. Midroc erbjöd oss en intressant lösning i ett mycket spännande hus, och i ett område som bidrar till att vår verksamhet kan fortsätta expandera och utveckla ledande lösningar till våra kunder, säger Nicklas Persson, vd på AddPro.

Om The Edge

Byggherre: Midroc.

Entreprenör: Peab.
Arkitekt: Erik Giudice Architects.
Uthyrningsbar yta: ca 7 600 kvm. 
Total yta: 9 800 kvm. Varje våningsplan är 780 kvm stort.
Miljöklass: Miljöbyggnad, nivå Silver.
Midroc har tidigare uppfört ett parkeringshus i kvarteret, tillgänglig för The Edges hyresgäster och besökare.
Midrocs totala investering i The Edge uppgår till ca 350 miljoner kronor.
Hyllie är ett av Malmös viktigaste utvecklingsområden. Fullt utbyggt kommer det att omfatta ca 12 000 bostäder och ca 15 000 arbetsplatser.
Hyllie har utmärkta pendlingsmöjligheter. Med kollektivtrafik tar det sex minuter till Malmö C och tolv minuter till Kastrup.
Midroc har tidigare utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteret Saga samt ett parkeringshus i Hyllie. Midroc planerar också för byggstart av ytterligare ett bostadskvarter i området.