Nyheter

Byggstart för The Gate i Hyllie

The Gate ligger i södra Hyllie, intill Ikeas Hubhult.

Peab samlar sina kontor i Öresundsregionen i ett nytt Peab Center intill Ikeas Hubhult i Malmöstadsdelen Hyllie. Kontorshuset utgör första etappen av totalt fem hus som planeras i projektet The Gate.

The Gate blir, precis som namnet anger, porten till i stort sett det mesta. Det blir ett av Sveriges närmaste kontorshus till Danmark, Kastrup och resten av Europa. Det är Peab Fastighetsutveckling som utvecklar projektet via dotterbolaget Annehem. 

Den första byggnaden omfattar cirka 6 600 kvadratmeter kontorslokaler. Förutom Peab Center kommer det att beredas plats för andra företag som vill etablera sig i samma byggnad. Peab Center omfattar cirka 3 800 kvadratmeter kontorsyta och inflyttning sker under det första kvartalet 2020.

Peab investerar cirka 200 miljoner kronor i den byggnad som nu påbörjas. Den egna byggentreprenaden utgör 122 miljoner kronor av detta. Byggstart är planerad till det första kvartalet 2018.

– Det är en efterlängtad entreprenad där Peab tillsammans med Annehem får möjligheten att tillgodose verksamhetens behov av mer ändamålsenliga lokaler, vilket i sin tur möjliggör ett modernare arbetssätt. Behovet av effektivare samlokalisering mellan Peabs olika verksamheter kommer att tillgodoses, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket nöjda med att vi nu kommer igång med utvecklingen av detta projekt. The Gate har ett kommunikativt läge i Hyllie med Ikeas Hubhult som närmaste granne. Vi erbjuder våra hyresgäster anpassade lokaler för deras verksamhet. Läget nära Hyllie Centrum, Svågertorp och yttre Ringvägen innebär god tillgång till både service och kommunikationsförbindelser, säger Pia Andersson, vd Annehem Bygg & Projekt AB.


Jenny Marcuon Fors