Nyheter

Calle Fridén bloggar igen

Bloggen Utsikt Från Ett Tak lever vidare. Calle Fridén har nu ett redigt byggjobb. Han tänker därför fortsätta skriva om livet, och arbetslivet. I morgon, lördag, får han pris för sin blogg.

”Okey, så det är dags att plita lite på den häringa sidan igen då. Livet har ordnat till sig, Fridén har ett redigt byggjobb”, skrev han på sin blogg efter uppehållet. Priset han ska få, Arbetare till arbetare, är på 5 000 kronor och kommer från Förbundet arbetarsolidaritet/Stridsfonden.

Calle Fridén är glad, smickrad och tacksam för priset. Men också lite tveksam:

— Jag är inte så mycket för konfrontation, jag vill bara att saker ska fungera. Jag är inte mer stridbar än någon annan byggnadsarbetare, säger han till Byggnadsarbetaren.

I april i år lade han ned sin blogg. Han var då arbetslös och hade upptäckt att hans skriverier var ett hinder för att få ett nytt jobb.

— Arbetsgivare vill inte anställa mig om jag fortsätter att berätta om arbetsolyckor och brister i arbetsmiljön, sade han då till Arbetarskydd.

Han hade också blivit hotad med stämning sedan han skrivit kritiskt om en arbetsolycka. Företaget, Botrygg, tog sedan tillbaka hotet.

— Jag är ingen besvärlig jävel. Jag har aldrig förtalat ett företag, säger Calle Fridén till Byggnadsarbetaren.

På sin blogg lovar han att fortsätta skriva om livet. Om singellivet. Om arbetslivet. Och om hur de ibland passar in i varandra.