Nyheter

Carin Stoeckmann invald i Europa-styrelse

Carin stoeckmann
Byggföretagens förbundsordförande Carin Stoeckmann blivit invald i styrelsen för byggbranschens europeiska samarbetsorganisation FIEC. Foto. Byggföretagen

Tidigare i maj omvaldes Carin Stoeckmann till förbundsordförande för Byggföretagen. Nu har hon även blivit invald i styrelsen för byggbranschens europeiska samarbetsorganisation FIEC.

Byggföretagens förbundsordförande Carin Stoeckmann har blivit invald i styrelsen för byggbranschens europeiska samarbetsorganisation FIEC.

-Det känns väldigt bra att få ge röst till den nordiska byggbranschen på europeisk nivå. Pandemin och kriget i Ukraina har synliggjort behovet av att stärka EU:s konkurrenskraft. Byggindustrin verkar inte i ett vakuum utan tillsammans med övriga medlemsländer kan vi trygga råvarutillgången och säkra kompetensförsörjningen. Detta är avgörande för att vi ska kunna växla upp i samhällsomvandlingen, säger Carin Stoeckmann i ett pressmeddelande.

Vald på två år

Carin Stoeckmann är invald i FIEC:s styrelse för de kommande två åren. Till ny ordförande för organisationen valdes Philip Crampton från Irland. 

Byggföretagen är en av 32 medlemmar i den europeiska byggorganisationen, European Construction Industry Federation, FIEC.