Nyheter

De är redo att bygga 1 000 bostäder i Skellefteå

 Skebo planerar att tillsammans med Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks att bygga ytterligare 1000 nya lägenheter i Skellefteå. 
Vid en etablering av Northvolts batterifabrik i Skellefteå kommer de fyra parterna att samverka för att säkra bostadsförsörjningen som en etablering av fabriken kommer att medföra. 

– Det är ett viktigt och riktigt åtagande av oss som en ledande samhällsbyggare i Skellefteå, säger Skebos vd Åsa Andersson, i ett pressmeddelande. 

Northvolt står inför det slutgiltiga valet om var företaget ska bygga sin nya batterifabrik, i Skellefteå eller Västerås. När valet faller på Skellefteå kommer den nya konstellationen att lösa bostadsförsörjningen för nya medarbetare hos Northvolt.

– I Skellefteå har vi bevisat att vi är duktiga på att lösa saker tillsammans. En av de främsta styrkorna i den nya konstellationen är att samtliga parter är seriösa och långsiktiga aktörer på bostadsmarknaden i Skellefteå, säger Åsa Andersson. Skebo vill ta en aktiv roll i utvecklingen och det vill även våra partners.

– Riksbyggen har redan idag pågående och planerade nyproduktionsprojekt i Skellefteå. Riksbyggen vill vara med att bidra till en fortsatt stark utveckling av Skellefteå och därför är det naturligt för oss att gå in som en av de aktörer som bygger nya bostäder om Northvolt etablerar sig här, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

Heimstaden ligger redan nu i startgroparna med ett projekt i älvsnära läge på Anderstorp.

– Det är en självklarhet för Heimstaden att hjälpa till ytterligare med bostadsförsörjningen i Skellefteå vid en Northvoltetablering, säger Claes Westlin, investeringsansvarig på Heimstaden

Lindbäcks har två byggprojekt på gång i centrala Skellefteå och vill utöka.

– Vi kommer att påskynda uppstarten av våra redan planerade byggprojekt på kvarteren Frigg och Balder. Det nya samarbetet innebär att vi tillsammans får styrkan ta fram ett antal helt nya projekt, säger Wilhelm Risberg, vd Lindbäcks boende.