Nyheter

De bygger Skellefteås nya skola

NCC bygger nya Floraskolan i Skellefteå. Bild: MAF Arkitektkontor

NCC kommer tillsammans med Skellefteå kommun att bygga Floraskolan med plats för 1000 elever.
Skolan byggs för att möta morgondagens behov av ett ökat elevantal eftersom Skellefteås befolkning växer.
Ordervärdet uppgår till 240 MSEK.

– Skellefteå är en stad som växer och för att anpassa oss till framtiden behöver vi fler studieplatser. Nu bygger vi tillsammans med NCC en skola som bland annat är anpassad för att inspirerande och kreativa lärmiljöer, individualiserade undervisningsmetoder och digitala verktyg, säger Emma Sundelin, projektchef support och lokaler, Skellefteå kommun, i ett pressmeddelande. 

Skolan byggs på Morön i Skellefteå och kommer att rymma 1 000 elever från förskoleklass upp till årskurs nio. Skolan kommer att bli cirka 14 000 kvadratmeter stor och miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval. Fasaden kommer bestå av trä.

NCC:s uppdrag är en generalentreprenad med utförande. Tomtytan på Morön där skolan ska byggas förbereds just nu, där har kommunen tidigare haft förråd och kommunala kontor och verkstäder.

– Efter sommaren börjar arbetet med grundläggning och uppförandet av skolans stomme. Det här är ett spännande projekt, bland annat har lärare varit med i utformandet av skolan vilket ger oss värdefull information när vi nu bygger den, säger Kurt Nyström, projektchef på NCC Building.

Skolan kommer stå klar i sin helhet när höstterminen startar 2020.
Affären uppgår till 240 MSEK och orderregistreras under andra kvartalet 2018 i affärsområdet NCC Building.