Nyheter

De utvecklar Djurgårdens nya ishallar

ishockeyrink
Två ishallar ska byggas på Tallkrogens före detta bollplan utmed Nynäsvägen. Foto: Getty Images

Stockholms stad har lämnat en markanvisning till Hemsö för utveckling och långsiktigt ägande av en anläggning för Djurgården hockey.  

Två ishallar med faciliteter för klubbens herr- och damlag, juniorlag och äldre ungdomslag ska uppföras på Tallkrogens före detta bollplan utmed Nynäsvägen, fem minuter från Avicii Arena. En av hallarna ska ha publikkapacitet för cirka 2 000 åskådare och bli matcharena för klubbens damlag i SDHL. Från säsongen 2025/2026 blir klubbens hemmaarena Avicii Arena i stället för Hovet.

Detaljplanearbetet ska starta under hösten och byggnationen planeras starta om tre till fyra år.

‒ Äntligen kan vi få anläggningsmässiga förutsättningar för vår verksamhet som är jämförbara med alla klubbar i SHL. Ett nödvändigt beslut för klubbens framtid och elithockeyn i Stockholm. Anläggningen kommer att betyda mycket för våra seniorlag men också för junior- och ungdomsverksamheten som kommer att ianspråkta två tredjedelar av istiden, säger sportchef KG Stoppel.

‒ Stockholmsregionen är i stort behov av nya idrottsanläggningar. Genom satsningen bidrar vi till att fler kan uppleva den gemenskap och de positiva hälsoeffekter som kommer med ett aktivt liv. Förutom att Djurgården hockey får en modern träningsanläggning ökar samtidigt tillgängligheten till istid för hela stadens hockeyungdom, säger Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö.

‒ Utan en ny träningsanläggning för de som i dag har sin verksamhet på Hovet kan inte Hovet rivas som planerat av staden. När möjligheten att bygga en anläggning på den aktuella marken ges har Stockholm Stad visat handlingskraft, säger Göran Tidström, styrelseledamot som tillsammans med Kaarel Lehiste,fd ordförande varit drivande i diskussionerna med staden.