Nyheter

Derome växer – satsar mer internationellt

Anders Brorström är chef för den nystartade avdelningen. Bild: Derome

Deromekoncernen växer med en helt ny avdelning för supply chain. Förutom en nyrekryterad chef för avdelningen kommer tio personer att behöva anställas.

Med en helt ny avdelning för supply chain förstärker Derome sin inköpsorganisation. Chef för gruppen blir Anders Broström som närmast kommer från Ikea och är van vid att arbeta utanför Sveriges gränser.

– Jag ser en stor potential i att bredda oss internationellt i våra inköpskontakter. Målbilden är att vi tillsammans och i nära samarbete, ska bygga upp en strategisk kompetens kring hela vår supply chain, där vi sätter strålkastaren på starka personliga relationer. Men för att det ska vara möjligt behöver vill fylla vårt lag med medspelare som vill vara med att ta oss till nya höjder, säger Anders Broström, chef för den nya avdelningen.

Uppdraget för den nya avdelningen är att, tillsammans med sälj- och produktionsorganisationerna, ta fram ett relevant och effektivt sortiment som är attraktivt för kunderna och förenklar informationsflödet och logistiken för Deromes filialer.

 – Just nu inventerar vi organisationen och säkerställer att vi har rätt kompetens på plats. Omorganisationen sker stegvis och tillsvidare gäller att arbetet och kontakter med inköp fortsätter som hittills, säger Anders Brorström.

Johan Winroth är vd på Derome Bygg & Industri.

– Kraven på inköpsarbetet förändras ständigt och här kommer Anders in till oss på Derome med precis den erfarenhet, kompetens och vinnarmentalitet som kännetecknar Deromes kultur och framåtanda. Jag är helt övertygad om att han med sin nya avdelning kommer leda Derome till nya och starkare affärer, säger han.