Det Goda Projektet

“Det är skillnad på byggare och byggare” 

Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Byggföretagen. Foto: Byggföretagen
Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Byggföretagen. Foto: Byggföretagen

Den 29 november arrangeras Det Goda Projektet i Stockholm. En av partnerna är Byggföretagen.
Att vara med i eventet är ett statement att det är skillnad på byggare och byggare, det vill vi också visa i handling, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Byggföretagen. 

För Catharina Elmsäter-Svärd känns ett gott och framgångsrikt projekt i magen.

– Man känner stolthet och lycka. Att man för egen del har presterat något bra och tillsammans med andra känt samhörighet kring något man skapat, som kommer att vara till nytta för andra. Men även vetskapen om att ingen har skadats under tiden, att allt har ordnats på ett korrekt sätt utan att ha tagit några tveksamma genvägar. Där samhörigheten med andra vägletts av öppenhet då eventuella risker har diskuterats innan och lösts ihop, utan att vara för sent. I det goda projektet känner alla varandra och hälsar, ingen är anonym, så trivseln bidrar till tillit. 

Varför är Byggföretagen partner till eventet Det Goda Projektet? 

– Våra företag är en viktig del i alla projekt, antingen som huvudentreprenör eller underentreprenör. Våra medlemsföretag vill konkurrera på schyssta grunder och därmed skapa sin goda affär. Den goda affären är ett uppskattat projekt, annars kommer inga nya affärer. Att vara med i eventet är ett statement att det är skillnad på byggare och byggare, det vill vi också visa i handling. 

Vilka tycker du ska anmäla sig till eventet och varför? 

– En blandning är bäst, då det är många inblandade i alla projekt. Men de jag främst tänker på är dels ledningsnivå i bolag, då detta är viktigt för affären. Dels alla nivåer av ledare/chefskap som projektledare, arbetsledare oavsett om det är byggföretag, byggherre eller konsulter som ofta är på plats också. Ju fler som naturligt berörs av detta, och vill ha samma goda magkänsla efter ett projekt, bör komma. 

Något annat du vill lyfta relaterat till eventet? 

– Ingen kan åstadkomma ett gott projekt själv, det är något vi måste göra tillsammans. Visa att vi som bransch står för ett hållbart samhällsbyggande. Ett gott projekt bidrar också till en attraktiv, sund och säker bransch. 

Läs mer och anmäl dig till Det Goda Projektet här.