Årets Byggchef

Det vill förra årets vinnare se hos Årets Byggchef 2024

Årets byggchef
Årets byggchef 2023 är Angelica Starke. Foto: Samuel Karlsson

Nu är det dags att nominera till Årets Byggchef 2024. Känner du någon som är värd utmärkelsen så gå in och nominera här i dag. Det är dags att hitta efterträdaren till förra årets vinnare Angelica Starke som här svarar på frågor om året som gått.

Nomineringsprocessen är nu i full gång och redan har några nomineringar inkommit, men vi vill ha fler. Så har du en kollega, kund eller någon annan du känner till som du uppskattar som byggchef så tveka inte att nominera den personen till byggsektorns finaste pris. Gå in här och fyll i uppgifterna.

Årets Byggchef delas ut av branschföreningen Byggcheferna och tidningen Byggvärlden. I år delas det ut för 15:e året i rad. De kriterier som juryn bedömer är bland annat lönsamhet, etiskt agerande, ledarskap, förnyelse och säkerhet. Stor vikt läggs på referenstagning med hjälp av ett externt företag.

I höstas överraskades Angelica Starke med blommor och tårta på sin arbetsplats på Hisingen i Göteborg.

Hur har tiden efter utnämningen varit?

– Det fina efter nomineringen har varit att så många har hört av sig. Det har verkligen värmt.

Så här med lite distans, vad har priset betytt för dig?

– Det har betytt mycket i förhållande till självförtroendet att tro på den typ av ledarskap som jag vill jobba med och utveckla. Att få bekräftelse på att det jag gör uppskattas och bidrar till både projekt och medarbetare har varit en väldigt kul. Även utbildningen som jag fick gå har varit värdefull.

Du lämnade Sweco för nystartade Nymiko, hur har uppstarten varit?

– Det har varit en fartfylld start. Vi har bland annat skaffat ett eget kontor, fått nya uppdrag och anställt två personer som börjar efter sommaren. Så vi ser verkligen fram emot hösten och vad vi tillsammans kommer kunna skapa framöver.

Vilka egenskaper vill du se att årets vinnare har?

– Jag funderar just nu mycket allt som innefattas i ett hållbart ledarskap. Jag tror vi behöver förebilder inom området i en just nu ganska stressad och pressad bransch där vi inte får glömma av de människor som genomför projekten. Lite ledord skulle kunna vara: Meningsfullhet, Självmedvetenhet, Gemenskap.