Dödsolycka vid ställningsbygge

 
Dödsolycka vid ställningsbyggeEn man omkom då han föll från en ställning. Foto: Getty Images. En tragisk fallolycka från en byggnadsställning orsakade att en man i 30-årsåldern nyligen avled. Han var ställningsbyggare och föll mellan 16 -17 meter.

Olyckan inträffade när en byggnadsställning skulle rivas på en innergård på Östermalm i Stockholm på fredagen. Under något skede i arbete har mannen fallit. Han skakade sig så allvarlig att han avled senare samma dag. Arbetsmiljöverket och Polisen har inlett förundersökningar i ärenden men är än så länge förtegna om själva händelseförloppet.

- Det finns inte så mycket jag kan säga i dagsläget på grund av förundersökningssekretessen men vår utredning löper parallellt med polisens arbete, säger Jenny Bengtsson som leder utredningen på Arbetsmiljöverket.

Nu fortsätter verkets olycksutredning. Polisen har startat en brottsutredning om arbetsmiljöbrott och genomfört en teknisk undersökning på platsen. Den fortsatta förundersökningen leds av en åklagare.
Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!