Dödssiffran stiger efter husras

Dödssiffran stiger efter husras
161 personer dog när en åttavåningsbyggnad kollapsade i Bangladesh. Räddningsarbetare letar fortfarande efter överlevande i rasmassorna.
161 personer dog när en åttavåningsbyggnad kollapsade i Bangladesh. Räddningsarbetare letar fortfarande efter överlevande i rasmassorna, rapporterar lokala medier.

Det var på onsdagen som ett åttavåningshus rasade utanför Bangladeshs huvudstad Dhaka. En nionde våning höll på att byggas på fastigheten som bland annat inrymde flera textilfabriker.

Fabriksarbetare berättar för AP att de såg sprickor i byggnaden på morgonen innan raset och att de tvekat att gå in, men deras chefer övertygade dem om att det inte var någon fara.

”Jag jobbade på tredje våningen när jag plötsligt hörde ett öronbedövande ljud, jag förstod inte vad som hände. Jag började springa och fick en smäll i huvudet av något” berättar fabriksarbetaren Zohra Begum för Reuters.

161 personer har hittats döda och runt 1 000 personer ska ha skadats i raset. Räddningsarbetare söker fortfarande efter överlevande.

Marie Bergström
[email protected]

 

 

Relaterade artiklar

Arbetsmiljöverket begär åtal efter husras
Byggställning rasade över bilar
25 döda i husras
2-åring skadad på bygge