Elisabeth Berglund ny vd för LINK arkitektur Sverige

Elisabeth Berglund ny vd för LINK arkitektur Sverige
LINK arkitektur har utsett Elisabeth Berglund till vd för den svenska verksamheten. Elisabeth har i rollen som stadsbyggnadschef i några av Sveriges mest expansiva städer och kommuner skaffat sig en omfattande branschexpertis och komptetens.
LINK arkitektur har utsett Elisabeth Berglund till vd för den svenska verksamheten. Elisabeth, som är arkitekt i botten, har i rollen som stadsbyggnadschef i några av Sveriges mest expansiva städer och kommuner skaffat sig en omfattande branschexpertis och kompetens. Senast kommer hon från samhällsbyggnadsföretaget Tyréns där hon ansvarat för stadsutvecklingsfrågor över hela landet samt tidigare för verksamheten inom företagets region öst.

LINK arkitektur har vuxit de senaste åren, både organiskt samt genom förvärv och 2011 inlemmades SAMARK Arkitektur och Design. Utvecklingen har gjort LINK arkitektur till ett av Nordens största arkitektföretag. Men detta är inte nog för arkitekturjätten utan ambitionen är att fortsätta expansionen, vidareutveckla verksamheten och stärka företagets profil och varumärke. Som ett led i denna satsning rekryteras Elisabeth Berglund till tjänsten som vd för den svenska organisationen.

– När vi inledde sökandet efter en ny sverige-vd fokuserade vi på kompetensen som företagsledare och verksamhetschef, säger Siri Legernes, koncernchef på LINK arkitektur. Med sin bakgrund i ledningsgrupper, som regionchef och stadsbyggnadschef motsvarar hon mer än väl våra krav. Att hon dessutom är arkitekt i botten får betraktas som en fantastisk bonus. Sist men inte minst får jag konstatera att hennes nätverk, samt de erfarenheter och kontakter hon etablerat genom åren, förstås är till stor nytta för oss. Vi hälsar henne hjärtligt välkommen!

Efter arkitekturstudier vid KTH med inriktning på stadsbyggnad i mitten av 70-talet började Elisabeth att arbeta som planarkitekt i Nynäshamns kommun. Arkitektur och stadsbyggnad har sedan varit något som präglat hennes karriär med ledande positioner hos bland annat Brunnberg & Forshed Arkitekter. Hon har arbetat som förvaltningschef/stadsbyggnadschef i Sundbybergs stad, i Solna stad respektive Haninge kommun. När hon den 1 december tillträder sin nya post lämnar hon ansvaret för stadsutveckling på Tyréns. Nu gläds hon dock över att få komma ”tillbaka” till arkitektvärlden.

– Jag är arkitekt i grunden och har ibland längtat tillbaka till den kreativa miljö som arkitektkontoret är, berättar Elisabeth Berglund. Samtidigt är jag en person som gillar att jobba med helhetslösningar och de strategiska frågorna. I min roll som vd för LINK arkitektur får jag nu en möjlighet att kombinera dessa två sidor. Företaget har en långsiktig ambition att växa i Sverige och utvecklas vidare. Som jag ser det finns det goda chanser att detta ska lyckas. LINK arkitektur har enormt mycket att hämta i ett tätare samarbete över gränserna. Att få vara med och utveckla det arbetet är utmanade men samtidigt oerhört inspirerande.

Relaterade artiklar

Ny chef för Veidekkes tunnelverksamhet
Nya expansionschefen ska leda Byggelements satsning
Peab rekryterar ny affärschef
Ny regionchef på Peab