Nyheter

”En kort byggtid på Ica är fostrande”

Efter flera olika roller i byggbranschen har Thomas Lindh hittat sin grej. Sedan tre år är han som franchisetagare vd och delägare för Fastec Skåne. <br>- Jag har aldrig haft det roligare, säger Thomas Lindh.

Thomas Lindh ansvarar för bygget av ett nytt Ica Kvantum i Höganäs. Det är ett projekt värt 35 miljoner kronor, som precis bygg-startat. Hur långt har ni kommit? – Vi håller på att schakta. Vecka 7 börjar vi resa stommen och ska vara klara med det vecka 12. Hela bygget ska vara klart i september. Vilka utmaningar finns i projektet? – Det är en traditionell Ica-butik. Det gäller att ta hand om överskottsvärme från kyl -och frysanläggningar, men det gör man vid det flesta butiksprojekt. En annan utmaning är den korta byggtiden. Det är fostrande, säger han. Vad är din roll? – Jag är vd och delägare för Fastec Skåne och även ansvarig för bygget. Berätta om Fastecs koncept. – Det är Sveriges bästa butiksbyggare och är det genom att vara hårt nischade mot detaljhandel och industri. Fastec Sverige har ett supportkontor i Skellefteå, sen finns franchisetagare runt om i landet. Vi fungerar som lokala byggmästare. Vad har du själv för bakgrund? – Efter att ha pluggat på LTH var jag på NCC, därefter ett par år i Saudiarabien. Efter det på Skanska och sedan fyra år som beställare på TK Development. Sedan tre år driver jag det här bolaget – och jag har aldrig haft det roligare, säger Thomas Lindh.

Nytt i Byggvärlden!

Undrar du med vilka projekt dina kollegor jobbar? Byggvärlden kan berätta vad några av landets byggchefer håller på med.

Listan i spalten här intill visar delar av informationen om vilka som leder stora nya projekt. Uppgifterna har tagits fram av Sverige Bygger och en sådan lista kommer att publiceras i varje nummer av papperstidningen Byggvärlden.

Sverige Bygger samlar in information om byggprojekt, upphandlingar, företag och ansvariga personer. Alla uppgifter finns i en databas, som använts för listan. Vi har tagit med lite större projekt där en entreprenör nyligen upphandlats.

Vill du tipsa om dina projekt kan du göra det gratis på byggprojektplatsen.se