”En kort byggtid på Ica är fostrande”

”En kort byggtid på Ica är fostrande”
Efter flera olika roller i byggbranschen har Thomas Lindh hittat sin grej. Sedan tre år är han som franchisetagare vd och delägare för Fastec Skåne. <br>- Jag har aldrig haft det roligare, säger Thomas Lindh.

Thomas Lindh ansvarar för bygget av ett nytt Ica Kvantum i Höganäs. Det är ett projekt värt 35 miljoner kronor, som precis bygg-startat. Hur långt har ni kommit? – Vi håller på att schakta. Vecka 7 börjar vi resa stommen och ska vara klara med det vecka 12. Hela bygget ska vara klart i september. Vilka utmaningar finns i projektet? – Det är en traditionell Ica-butik. Det gäller att ta hand om överskottsvärme från kyl -och frysanläggningar, men det gör man vid det flesta butiksprojekt. En annan utmaning är den korta byggtiden. Det är fostrande, säger han. Vad är din roll? – Jag är vd och delägare för Fastec Skåne och även ansvarig för bygget. Berätta om Fastecs koncept. – Det är Sveriges bästa butiksbyggare och är det genom att vara hårt nischade mot detaljhandel och industri. Fastec Sverige har ett supportkontor i Skellefteå, sen finns franchisetagare runt om i landet. Vi fungerar som lokala byggmästare. Vad har du själv för bakgrund? – Efter att ha pluggat på LTH var jag på NCC, därefter ett par år i Saudiarabien. Efter det på Skanska och sedan fyra år som beställare på TK Development. Sedan tre år driver jag det här bolaget – och jag har aldrig haft det roligare, säger Thomas Lindh.

Nytt i Byggvärlden!

Undrar du med vilka projekt dina kollegor jobbar? Byggvärlden kan berätta vad några av landets byggchefer håller på med.

Listan i spalten här intill visar delar av informationen om vilka som leder stora nya projekt. Uppgifterna har tagits fram av Sverige Bygger och en sådan lista kommer att publiceras i varje nummer av papperstidningen Byggvärlden.

Sverige Bygger samlar in information om byggprojekt, upphandlingar, företag och ansvariga personer. Alla uppgifter finns i en databas, som använts för listan. Vi har tagit med lite större projekt där en entreprenör nyligen upphandlats.

Vill du tipsa om dina projekt kan du göra det gratis på byggprojektplatsen.se

Relaterade artiklar

Nya expansionschefen ska leda Byggelements satsning på industrialisering
Peab rekryterar ny affärschef
Ny regionchef på Peab
Forsen anställer ytterligare en gruppchef till Uppsala