”En tankeställare”

”En tankeställare”
— De flesta av oss är ju ensamma på våra arbetsplatser, så det var skönt att träffa andra kvinnor i byggbranschen. <br></br> Det säger Helena Hägg, snickarlärling som var med på Byggnads kvinnliga nätverksträff för första gången.

Utbildning, stöd och erfarenhetsutbyte är i fokus inom Byggnadsarbetareförbundets kvinnliga nätverk, som bildades för omkring tio år sedan. I slutet av maj deltog ett 30-tal kvinnliga byggjobbare i nätverkets sjunde konferens i ordningen, under tre hektiska dagar på Rönneberga i Stockholm.

— Det har varit väldigt intensivt, många diskussioner och erfarenhetsutbyten om hur det är att vara kvinna i byggbranschen, säger Helena Hägg.

Själv har hon goda erfarenheter från sin tid som snickarlärling på Skanska i Uppsala.
— De allra flesta jag jobbat med är ”neutrala”, det tycker jag är det bästa — när de behandlar en som vem som helst.

Under den tre dagar långa konferensen deltog nätverkarna även i Byggettans manifestation inför EU-valet, där omkring 250 byggnadsarbetare förhandsröstade och diskuterade Laval-målet på plats i Vaxholm.

— För mig blev nätverksträffen en tankeställare rent politiskt. Det finns så många som inte ens vet vad Laval-fallet handlar om, eller vad Moderaterna och Socialdemokraterna egentligen står för. Vi har tappat den politiska debatten i samhället, säger Helena Hägg.

Relaterade artiklar

Hög efterfrågan på arbetskraft inom bygg
”Stänger vi dörrarna får byggsverige stora problem”
Fyra av tio byggföretagare vill anställa fler nästa år
Ökad flexibilitet för företagen i nya arbetsrättsförslaget