Nyheter

Första detaljplanen för Forsåker antagen

Forsåker
Platsens 300-åriga historia som pappersbruk och forsen som strömmar genom området ger Forsåker en unik karaktär.

Nu har den första detaljplanen för Forsåker blivit antagen av kommunfullmäktige i Mölndal. Planen innebär omvandling av det historiska pappersbruksområdet till ny stadsmiljö med en fors, historiska byggnader, upplevelser och bostäder.

Så fort planen för Forsåker har vunnit laga kraft kan byggnationen starta. Stadsutvecklingsprojektet har varit på gång länge, det startade redan 2009 då Mölndals stad köpte fastigheten. 

– Med Forsåker lägger vi nästa viktiga pusselbit till Mölndals stadskärna. Äntligen kan den historiska platsen öppna upp för alla att del av. Det är en enorm milstolpe och det är med stolthet vi nu ser fram emot att skapa ett helt unikt besöksmål som kommer sätta Mölndal på kartan, säger Bjarne Fjellanger, vd på Mölndala Fastighets AB.

Den aktuella planen innefattar cirka 1 900 bostäder, 60 000 kvm kommersiell yta, parkytor samt ytor för skola och förskola.

Utvecklingen av Forsåker har under flera år väckt stort intresse i branschen. Projektet toppar återigen Byggfaktas lista över de mest bevakade byggprojekten i databasen. Här kan du läsa mer om det.