Nyheter

Första sporthallen på 68 år

Nästa år invigs Skanstullshallen på Södermalm i Stockholm. I och med detta får huvudstadens citykärna sin första sporthall på 68 år.

Det blir till hösten som det första spadtaget för Skanstullshallen tas. Ungefär ett år senare ska den stå klar. Det blir en helt ny sporthall med läktare, omklädningsrum och gym. Bruttoarean blir ungefär 2 200 kvadratmeter.

— Det blir den första sporthallen som byggs i Stockholms innerstad sedan 1941 då Eriksdalshallen invigdes. Sedan dess har det bara byggts skolhallar som inte har rätt mått för att hålla tävlingar i, säger Åke Roxberger, planeringschef på Stockholms idrottsförvaltning.

Rent formellt återstår ett beslut i kommunfullmäktige i mars innan projektet kan gå ut på upphandling, men enligt Åke Roxberger kommer bygget att bli av.

— Vi har väntat i åtta år på hallen. Först har vi inom staden diskuterat var hallen ska stå, sedan har kringboende överklagat planerna i alla instanser, men nu är det klart, säger han.

För att bygga hallen kommer några ekar att fällas, men planen är att kompensera detta genom att bygga ett tak som täcks med växter.

Den beräknade byggkostnaden ligger på 75 miljoner kronor.