Ger ”Läppstiftet” ny glans

Ger ”Läppstiftet” ny glans
Läppstiftet i Göteborg ska renoveras.

Veidekke Bygg Väst har fått i uppdrag av Vasakronan att modernisera en av Göteborgs mest attraktiva kontorsbyggnader, i folkmun kallad ”Läppstiftet”.

Insidan förnyas för att erbjuda moderna lokaler med utsikt mot älven och byggnadens koppling till vattnet förstärks med en ny entré vänd mot Lilla Bommens hamn som får namnet Älvporten.

Genom att ett antal bjälklag/broar byggs mellan de två befintliga ”skeppen” i huset skapas den 9 000m2 stora kontorsytan. Projektet består av en stoppstandarsdel och senare hyresgästanpassningar. I stoppstandarden rivs alla installationer och all invändiga väggar/ytskikt samt nya installationer installeras. Den nya delen genomsyrar hög standard och flexibilitet.

Projektet är en totalentreprenad i samverkan med en ordersumma på cirka 110 MSEK. Ombyggnationen är redan igång och kontorslokalerna beräknas vara inflyttningsklara våren 2018.