Nyheter

Här är finalisterna i Årets Byggchef 2014

Det är femte året i rad som Byggcheferna tillsammans med tidningen Byggvärlden utser Årets Byggchef. Syftet är att höja statusen på byggchefsrollen, visa på bredden och locka fler till yrkeskåren.

Årets finalister representerar både stora och lite mindre företag, har olika befattningar och jobbar inom olika verksamhetsområden.  Gemensamt är att de alla är förebilder på sina arbetsplatser.

Efter ett par år av kvinnlig dominans har juryn i år bara fått in manliga kandidater från läsarna, som är de som nominerar till tävlingen, säger Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna och jurynordförande Årets Byggchef.

Lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet, etiskt agerande och förnyelse är de kriterier som juryn bedömer. Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess optimalt, både för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Och en person som står för förnyelse.

I Byggvärlden nr 5 kommer vi att presentera årets vinnare.

 

Tidigare vinnare

2010: Konstantin Spinos, arbetsledare Veidekke.

2011: Magnus Rudén, projektchef AF Bygg.

2012: Sofia Edoff, produktionschef NCC.

2013: Helena Söderberg, projektchef Züblin Scandinavia.

2014: ?

 

FAKTA

Årets Byggchef arrangeras av Byggcheferna i samarbete med tidningen Byggvärlden. Syftet är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.

Lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet, förnyelse och etiskt agerande – internt och externt – är de kriterier som juryn bedömer.

Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, det egna företaget och medarbetarna.

 

Juryn som utser Årets Byggchef

Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna.

Åsa Söderström Jerring, har varit vd på NCCs dotterbolag Ballast Väst. Nu styrelseproffs i JM med flera bolag.

Per-Erik Josephson, professor i byggnadsekonomi på Chalmers, föreståndare för Centrum för Management i Byggsektorn.

Mikael Sagström, ansvarig utgivare Byggvärlden.

Hidayet Tercan, entreprenör, föreläsare, debattör och grundare av bland annat vårdföretaget Zemrete.

Talentia, som har 15 års erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen och är inriktade på kompetensförsörjning inom produktion och stab, har stått för referenstagning av de nominerade.