Nyheter

Här åtgärdas byggfelen

Nu pågår återuppbyggnaden av de felbyggda husen Eolshäll i Mälarhöjden i Stockholm. <br></br> — All rivning är klar och återuppbyggnaden pågår för fullt. Hus tre har vi kommit längst med, där är den nya fasaden klar och målning invändigt pågå

Byggvärlden har tidigare berättat om de 48 felbyggda och fuktskadade bostadsrätterna i Mälarhöjden. För att åtgärda alla byggfel gjordes byggnaderna stomrena innan återuppbyggnaden påbörjades.

Nu ser det ut som om både tidsplan och budget ska hålla. De boende beräknas kunna börja flytta tillbaka från och med den 1 februari.

— Det är väldigt skönt givetvis att vi följer alla planer vi har gjort upp. Vi har inte mycket marginaler åt något håll, men det är skönt att vi har kommit drygt halvvägs, säger Håkan Siggelin.

Återuppbyggnaden har SBC budgeterat till 270 miljoner kronor, inklusive konsultarvoden och ersättning till de boende. Det är en större summa än den ursprungliga byggkostnaden, 220 miljoner kronor. Projektets slutnota väntas alltså landa på 490 miljoner kronor för SBC.