Nyheter

Hon blir ny vd för Byggmaterialindustrierna

Anna Ryberg Ågren. Foto: Marie Hidvi

Anna Ryberg Ågren blir ny vd Byggmaterialindustrierna. Hon kommer närmast från en tjänst som hållbarhetschef för den familjeägda trähusindustrin Derome.
Anna Ryberg Ågren efterträder nuvarande vd Anneli Kouthoofd. 

Anna Ryberg Ågren har i många år arbetat på IVL Svenska Miljöinstitutet med hållbart byggande och hållbara materialval. Hon har goda kunskaper om såväl byggvarudeklarationen eBVD som om livscykelanalyser och olika miljöklassningssystem för byggnader.  

 
– Det känns fantastiskt bra att få ombord en ledare med så gedigen bakgrund inom vår framtidsfråga hållbar utveckling och med stort kontaktnät inom samhällsbyggnadssektorn, säger Byggmaterialindustriernas ordförande Mats Öberg i ett pressmeddelande. 

– Byggmaterialindustrin spelar en väldigt viktig roll i det hållbara samhällsbyggandet och jag är otroligt glad över att jag har fått förtroendet att få företräda hela byggmaterialindustrin i omställningen till ett hållbart samhälle, säger Anna Ryberg Ågren.

Anna Ryberg Ågren tillträder tjänsten som vd för Byggmaterialindustrierna den 1 februari 2021. 

Nuvarande vd Anneli Kouthoofd lämnar sin vd-post hos Byggmaterialindustrierna för att tillträda som vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF).