Nyheter

Hon blir vd för Swecos projektledare

Helena Hed. Foto: Sweco

Helena Hed tillträder som ny vd för Swecos projektledare och blir en del av den svenska ledningsgruppen. Helena har arbetat på Sweco sedan 2002 och har erfarenhet både från miljö-, vatten- och infrastrukturmarknaden.

Helena Hed kommer närmast från rollen som regionchef för Swecos järnvägsverksamhet och har tidigare arbetat som regionchef för Swecos vatten- och miljöverksamhet. Hon har bidragit till mycket goda resultat i sina regioner som under hennes ledning visat god tillväxt och stark lönsamhetsutveckling.

– Projektledningsverksamheten är en viktig del av Sweco och Helena har de egenskaper som krävs för att leda den in i nästa fas. Hon har en god affärsmässighet och är en mycket uppskattad ledare med en förmåga att bygga starka team. I Helena får vi en trygg ledare som är tydlig i sin kommunikation och jag är glad att det är hon som kommer att utveckla verksamheten vidare. Jag vill tacka Elisabeth för hennes goda insatser. Hon har under sina år som vd utvecklat verksamheten och på många sätt bidragit till Swecos lönsamhet, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige, i ett pressmeddelande.

Helena Hed efterträder Elisabeth Philipson Attebrant som lämnar Sweco.

Helena Hed tillträder sin nya tjänst idag den 19 juni.