Infratek varslar 80

Infratek varslar 80
Infrastrukturföretaget Infratek varslar 80 personer om uppsägning i Värmland och Skaraborg. Samtidigt anställer de i Stockholm.
Infrastrukturföretaget Infratek varslar 80 personer om uppsägning i Värmland och Skaraborg. Men det beror inte på konjunkturen.

Varslet berör runt femton tjänstemän och 65 montörer.

– Fortum har upphandlat om drift och underhåll på sina elnät. Vi har vunnit andelar i Stockholm men tappat i Värmland och Skaraborg, därför tvingas vi varsla. Vi sköter driften av elnäten även under 2013 men att byta arbetsplats är en lång process så vi går ut och informerar redan nu, säger Alf Engqvist, vd på Infratek Sverige.

Han tror att de flesta som förlorar jobbet kommer att få anställning hos företaget som vann upphandlingen.

– Det naturliga i vår bransch är att de som jobbat med underhållet på ett elnät fortsätter med det men byter arbetsgivare. Få av varslen kommer att resultera i arbetslöshet. Skillnaden mellan det här varslet och andra som sker på många håll just nu är att vårt inte är konjunkturdrivet.

Trots den förlorade upphandlingen i Värmland och Skaraborg ser Alf Enqvist positivt på framtiden.

– Om man tittar på Fortumupphandlingen i sin helhet så ser det fortsatt väldigt positivt ut. Vi stärkte våra positioner i Stockholm och har redan anställt 40-50 nya personer där.

Företaget har inlett förhandlingar med facket och räknar med att kunna meddela vilka personer som berörs av varslet i Värmland och Skaraborg i februari.

 

Marie Bergström
marie.bergströ[email protected]
 

 

Relaterade artiklar

Hustillverkare varslar om uppsägning
Sämre resultat för Veidekke
Varslar på grund av uppskjutna byggstarter
Stabilt tredje kvartal för Peab