Nyheter

Inleder samarbete kring bostäder i Barkarbystaden

Visionsbild över torget i Barkarbystaden och kvarter Atlas. Bild: DinellJohansson.

Åke Sundvall och Obos inleder samarbete i kvarteret atlas i Barkarbystaden. Tillsammans ska de ansvara för byggnation och försäljning av bland annat 160 bostadsrätter. Byggstart kommer att ske i slutet av året.

Åke Sundvall, tredje generationens familjeföretag, och medlemsägda OBOS en av Sveriges och Norges största bostadsutvecklare, har inlett ett projektsamarbete kring försäljning och byggnation av bostadsrätter i Barkarbystaden, Järfälla kommun. Kvarteret har en central placering vid den nya tunnelbanans uppgång mot Sveatorget.   

Samarbetet omfattar bostadsrätterna i kvarter Atlas, vilka är drygt 160 till antalet och består av lägenheter om 1-5 rum och kök samt ett mindre antal stadsradhus. Atlas rymmer även hyresrättslägenheter, co-working, affärer, restauranger och en Hemköpbutik. De kommersiella delarna och hyresrätterna kommer fortsatt att ägas och förvaltas av Åke Sundvall.  

Kvarteret har ritats av DinellJohansson och noga planerats för att skapa ett naturligt nav som erbjuder allt för en modern livsstil. Kvarteret kommer att Svanenmärkas. För de boende kommer en grönskande innergård finnas som kontrast till det pulserande stadslivet som omger kvarteret.

-Vi har alltid gillat att samarbeta med partners som delar våra långsiktigt hållbara värderingar, en strategi som öppnar upp för att skapa fler omtycka områden och utveckla oss som företag. Vi tycker att Obos är en spännande organisation på många sätt, inte minst för att de är medlemsägda. Vi delar dessutom värdegrund, driv och ambition om att skapa vackra och omtycka områden där människor ska trivas, säger Martin Sundvall, vd Åke Sundvall AB, i ett pressmeddelande.

– Samarbetet med Åke Sundvall passar Obos väldigt väl. Vi vill båda bidra till en hållbar utveckling genom att skapa möjlighet för fler människor att bosätta sig i en mycket attraktiv del av Järfälla. Kvarteret Atlas ger oss möjlighet att kunna möta flera olika kundsegment och målgrupper och samtidigt uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar, säger Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem.

Byggstart av Atlas planeras till slutet av 2021 och preliminär inflytt beräknas till 2024.