Nyheter

Klarabo förändrar i ledningsgruppen

Andreas Morfiadakis, vd Klarabo. Foto: Klarabo

Klarabos nuvarande affärsutvecklingschef, Magnus Johansson, kommer tillträda en ny roll med ansvar för bolagets nyproduktion. Beslutet föranleddes av nyproduktionschef Joakim Backströms val att lämna bolaget. Bolaget meddelar också att man rekryterat Kristin Lundmark som hållbarhetschef.

Magnus Johansson var tidigare vd i Kuststaden-koncernen och har varit anställd som affärsutvecklingschef på Klarabo sedan 2021. Som affärsutvecklingschef ansvarar Magnus bland annat för Klarabos strategiska arbete kring markanvisningar och nyproduktion.

I ett led att effektivisera processerna och bättre dra nytta av Magnus Johanssons tidigare erfarenheter har det i samband med att Joakim Backström valt att lämna bolaget tagits beslut om att inrätta en ny roll i ledningsgruppen. Rollen kombinerar ansvaret för bolagets affärsutveckling och nyproduktion.

Joakim Backström som varit anställd på KlaraBo sedan 2017 kommer att jobba kvar i KlaraBo under en övergångsperiod. Magnus Johansson tillträder den nya rollen den 1 september.

KlaraBo meddelade även under gårdagen att de rekryterat Kristin Lundmark som interim hållbarhetschef

KlaraBo gör även en annan nyckelrekrytering då Kristin Lundmark får rollen som interim hållbarhetschef med start i mitten av augusti 2022.

Kristin kommer senast från Wästbygg Gruppen, där hon i flera år arbetat som hållbarhetschef med ansvar för koncernens strategiska hållbarhetsarbete. Hon är även certifierad miljöbyggnadssamordnare enligt Swedish Green Building Council och har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor inom bygg- och fastighetsbranschen.

– Kristin har mångårig erfarenhet av hållbarhetsfrågor inom fastighetsbranschen och vi är glada att hon valt att ansluta sig till oss. Hållbarhet genomsyrar hela vår affärsmodell och med sin erfarenhet blir Kristin en viktig nyckelperson i arbetet att möta den starka efterfrågan som finns på våra bostadslösningar, säger Andreas Morfiadakis, vd på Klarabo.

.