Nyheter

Lämnar Martinsons efter förvärvet

Kenneth Wallin.

I somras tecknade Holmen avtal om att förvärva Martinsons och 1 oktober skedde den formella ägarförändringen. Kenneth Wallin, VD i Martinsons Trä AB, kommer att lämna bolaget under första kvartalet 2021. 

Kenneth Wallin har arbetat inom Martinsons i drygt 17 år varav de senaste 15 åren som för VD Martinsons Trä AB. Kenneth lämnar Martinsons under första kvartalet 2021 men fortsätter fram till dess i sin nuvarande roll som VD för Martinsons Trä. Kenneth sitter tills vidare kvar i styrelserna för Uni4 Marketing AB, Holmen-Martinson Ltd, och Rebio AB.

I Holmen Trävarors nya organisation har Kenneth blivit erbjuden en tjänst med placeringsort vid huvudkontoret i Iggesund. Kenneth har på grund av familjeskäl valt att tacka nej.

– Jag har trivts fantastiskt bra i min roll som VD och är mycket nöjd och tacksam över det arbete och resultat som jag tillsammans med mina duktiga medarbetare lyckats åstadkomma genom åren. Holmen är en utmärkt ny ägare och jag önskar alla lycka till i den nya organisationen, säger Kenneth Wallin, VD i Martinsons Trä AB, i ett pressmeddelande.

– Kenneth har varit en trotjänare i Martinsons och hans bidrag har varit betydande. Jag hoppas att vi ska kunna fortsätta vårt goda samarbete på olika sätt även efter att han har slutat, säger affärsområdeschef Johan Padel.  

Det var i somras som Holmen förvärvade Martinsons, och i oktober hölls en nyckelceremoni vid sågverket i Bygdsiljum, som nu är ett av Holmenkoncernens största sågverk.  Varumärket Martinsons kommer att leva kvar även efter fusionen. 

Försäljningen av sågade trävaror och produkterna som erbjuds via byggvaruhandeln kommer att ske under varumärket Holmen från och med januari 2021. Verksamheten inom träbyggande av hus, hallar och broar kommer att fortsätta under varumärket Martinsons. Samma sak gäller för sågverken i Bygdsiljum och Kroksjön, där bolaget fortsätter producera effektivt och med hög kvalitet under namnet Martinsons.