Jobb

Projektledare till Norvateks verksamhet i Ronneby

Trivs du med varierande arbetsuppgifter och tycker om problemlösningar? Då är du kanske just den vi söker!

Som projektledare leder du projekt inom Norvateks kompletta tjänste- och produktutbud som pumpstationsleverantör. Kunderna är främst kommuner och entreprenörer i hela Sverige, och ditt fokus kommer bli region syd/sydost, men på sikt även inkludera andra delar av Sverige. Du fungerar som en länk internt mellan försäljning och produktion, men du har också nära kontakt med kommuner, markentreprenörer och konsulter där du självständigt ansvarar för att bygga relationer. Du finns med i hela processen – från projektering, design och konstruktion till prefabricering, montering, leverans och installation. Därefter är du naturligtvis kvar för rådgivning och service.

Utöver våra produkter handlar en del av projekten även om renovering av pumpstationer vilket innebär en nära kontakt med kunderna. Våra värderingar som vägleder oss i vår arbetsvardag är Kunskap, Gemenskap och Kvalitet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

  • Leda och följa upp tilldelade projekt och bevaka budget, kvalitet och tidplan 
  • Problemlösning på olika nivåer 
  • Intern och extern kommunikation
  • Kundkontakter 
  • Ta fram och granska projektdokumentation i samarbete med övriga interna avdelningar 
  • Identifiera projektrisker och minimera dess konsekvenser 
  • Bidra i vår dagliga strävan att utvecklas och bygga kultur för ständiga förbättringar  

Rollen som projektledare är placerad på vår enhet i Ettebro, Ronneby och resor i tjänsten ingår. Som projektledare rapporterar du till projektchef Rikard Bäck.

Norvatek är en stor och växande aktör i en framtidsbransch där vi har stora möjligheter med en offensiv ägare. Arbetet är fritt under ansvar och du lägger i mångt och mycket upp planen för ditt arbete själv. 

Jag började på Skanska Prefab, som då ägde dagens Norvatek, direkt efter mina studier för 20 år sedan. Vår vision är att leverera de mest driftsäkra VA-lösningarna för en hållbar framtid i Norden och tillsammans med våra dotterbolag i Uniwater utvecklar vi framtidens VA-lösningar i Norden. Vi har påbörjat en intressant och spännande resa som jag hoppas att du vill vara med på.

Vi jobbar ständigt med medarbetarnas trivsel genom att låta medarbetarna utvecklas, ta ansvar och vara delaktiga i frågor från stort till smått. Vi har en platt organisation med närhet till kollegorna även om vi är spridda geografiskt över landet. Vi är ett lärande företag som är öppna för idéer och vill ständigt förbättra oss. Det finns mycket kompetens inom de olika avdelningarna i företaget och det är alltid lätt att ta hjälp av en kollega oavsett avdelning eller roll.” 

– Rikard Bäck, projektchef

Är du den vi söker? 
För att trivas i rollen bör du ha förmågan att jobba med flera saker parallellt och gilla att den ena dagen aldrig är den andra lik. Du har erfarenhet från projektledning och antagligen eftergymnasial utbildning inom det tekniska området. En fördel är om det är inom VA alt. VVS-branschen och att du känner till byggbranschens entreprenadformer. Du är affärsorienterad med energi och passion för att hjälpa våra kunder.

Som person kännetecknas du av stark personlig drivkraft med hög energinivå och vilja att leverera resultat. Du är öppen och har lätt för att skapa kontakt både internt och externt och du är duktig på att förmedla ett budskap. Du är noggrann, strukturerad och ordningsam. Du har förståelse för att kultur och miljö i ett tillväxtbolag kräver prestigelöst ansvarstagande och handlingskraft. Du är också lyhörd och har mod att tänka nytt och tar initiativ att driva från början till avslut. Du har god datavana samt erfarenhet av att jobba i affärssystem.

Norvatek har en intressant orderportfölj som vi hoppas att du vill vara med och driva. För dig som lockas av att vara med och ta Norvatek till nästa fas är detta ett jobb med framtidsmöjligheter! 

Om du delar vårt engagemang och tycker att vi verkar spännande, då ser vi fram emot just din ansökan och hoppas att du är med på vår resa mot att bli den mest attraktiva arbetsgivaren inom vår bransch.

Norvatek erbjuder
Norvatek erbjuder en platt, prestigelös organisation med framåtblick och med nära till beslut. Tillsammans kan vi göra skillnad. Inom Norvatek brinner vi för att leverera rätt tekniska lösningar med rätt kvalitet till våra kunder inom VA-branschen. Att arbeta hos oss är inspirerande och utmanande. Tillsammans nyttjar vi varandras kompetens i ett prestigelöst samarbete. Välkommen i gänget! 

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Ansök genom knappen nedan samt bifoga CV och personligt brev. Urval sker löpande.  

Ansvarig för denna rekrytering är projektchef Rikard Bäck, [email protected] men frågor besvaras även av rekryteringsansvarig Sven Hagberg, [email protected]

Välkommen med din ansökan! 

Om Norvatek
Norvatek är en del av Uniwater – en av Nordens ledande koncerner inom VA-tekniska lösningar. Koncernen omsatte 2021 ca 700 MSEK och hade 230 anställda. Verksamhetsgrenar och dotterbolag inom koncernen är: Pumpstationer med brunnar i betong, glasfiber och rostfritt – Norvatek, Dala Kommunalteknik och Rostfria VA-System. Automation och elskåp – ASB. Avloppsrenings- och vattenverk – ELVA och Emendo. Produkter inom VA och VVS – IBECO. 

Vatten och avlopp är ett av de viktigaste kretsloppen som får samhället och din vardag att fungera. Norvateks pumpstationer finns på nyckelpositioner i infrastrukturen och ser till att vatten kommer fram till hushåll och industrier. Andra pumpstationer pumpar spillvatten, eller avloppsvatten som vi säger i dagligt tal, till reningsverken. 

Vi kan säga att vi jobbar mot tyngdlagen. Där vatten inte kan rinna av sig själv använder vi pumpar för öka trycket och transportera det vidare. Fundera några sekunder på hur vardagen såg ut innan det fanns en infrastruktur för vatten och avlopp. Just det. En stor del av arbetet varje dag gick till att hämta friskt vatten eller göra sig av med förorenat.På Norvatek tycker vi det är fantastiskt att arbeta med något som gör livet så mycket lättare för så många människor varje dag.

Läs gärna mer om oss på www.norvatek.se