Nyheter

Mats Bergquist tillbaka på NCC

Efter 14 år på NCC bytte projektchef Mats Bergquist arbetsgivare och började på Peab. Men efter ett år och en månad bytte han tillbaka till NCC igen. — Jag saknade min gamla arbetsgivare för mycket, säger han.

Mats Bergquist har en gedigen karriär bakom sig och har lett bygget av flera miljardprojekt. Han var platschef på bygget av Globen på 1980-talet och när Peab för ett par år sedan fick uppdraget att bygga Stockholmsarenan intill Globen valde han att lämna NCC.

I slutet av januari 2010 började han som produktionschef på Peab för att leda arenabygget. Men ett år och en månad senare lämnade han Peab. Sedan den 1 mars är han tillbaka på sitt gamla jobb på NCC.

— Jag trivdes inte riktigt bra på Peab. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig från början. Jag saknade min gamla arbetsgivare för mycket. Jag har jobbat i 14 år på NCC, det sätter oerhört positiva märken i ens karriär och liv, säger Mats Bergquist.

Nu räknar han på kommande projekt och säger att han om ett par veckor kommer att veta exakt vad han ska göra.

— Vi har ett väldigt spännande projekt på gång. Det är oerhört komplicerat och känns väldigt inspirerande, säger han.

Vid det här laget har Mats Bergquist hunnit bli 63 år.

Har du bytt jobb för sista gången nu?

— Det hoppas jag. Men man ska aldrig säga aldrig.